Zelfgemaakte cashewnotenpasta

By January 19, 2016Recepten

Je hebt slechts één ingrediënt nodig om jouw eigen gezonde en lekkere cashewnotenpasta te maken: cashewnoten natuurlijk. Oh ja, en een beetje (of een beetje meer) zout als je wilt. Nadat je zelf een keer notenpasta hebt gemaakt zul je hoogstwaarschijnlijk de winkel notenpasta nooit meer lusten. Je kunt deze zelfgemaakte cashewnotenpasta gedurende enkele maanden bewaren in een afgesloten glazen pot. Het enige is dat ik eigenlijk betwijfel of je de pot echt zo lang zult bewaren, ha-ha. Mijne duurt een paar dagen max…

Ingrediënten

(voor een kopje cashewnotenpasta)

  • 2 kopjes rauwe cashewnoten
  • Een snufje zout, of naar jouw smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  2. Spreid de noten op een vel keukenpapier en leg ze in de oven.
  3. Roast voor ongeveer 7-10 minuten. Controleer regelmatig, ze branden snel aan! Wat je wilt is een lichtbruine kleur en een duidelijke notengeur.
  4. Doe de cashewnoten in de keukenmachine. Voeg zout toe. Proces op een hoge snelheid. In feite, dat is alles. Nou, houd er rekening mee dat het processen wel een tijdje duurt, ongeveer 10-12 minuten of zelfs langer. Eerst worden de noten in stukjes gebroken, dan worden ze poederachtig, en dan zullen ze geleidelijk aan steeds kleveriger en boteriger worden.  Je moet waarschijnlijk af en toe je keukenmachine even uitzetten en even langs de zijkanten schrappen. En tenslotte zal je de echte cashewnotenpasta in jouw keukenmachine zien ontstaan.

Author Lera Krasovskaya

More posts by Lera Krasovskaya

Leave a Reply