Ik geloof dat voeding het meest essentiële deel van het complex is dat onze gezondheid, de lengte van ons leven en de kwaliteit ervan bepaalt. Voeding speelt een zeer belangrijke rol in hoe we ons voelen en presteren.

We zijn allemaal verschillend en hebben verschillende behoeften. Wat goed is voor mij is niet per se goed voor jou! Ik werk met mensen van verschillende achtergronden, leeftijd, levensstijl, gezondheidsklachten… Ik heb geen kant-en-klaar advies voor iedereen. Ik maak altijd een persoonlijk voedingsplan. Stap voor stap ga je naar je gezondheidsdoel toe. Je mag rekenen op een individuele aanpak, advies en coaching voor zo lang het nodig is.

Hieronder vind je meer informatie over mijn specialisaties.

Voedingsadvies voor sporters

Meer informatie

In heb postacademische opleiding sportdiëtist afgerond. Zowel recreatieve sporters als topsporters zijn welkom voor voedingsadviezen.

De voedingsbehoeften van een sportman of –vrouw dienen nauwkeurig berekend en op dagelijkse basis toegepast te worden voor het behalen van topprestaties. Gewichtscontrole en spiergroei zijn belangrijke onderdelen van het voedingsplan. De verbetering van de lichaamssamenstelling, het gebruik van voedingssupplementen, het eten tijdens sportevenementen – het zijn voorbeelden van zaken die er voor sporters toe doen. Iedereen is uniek en daarom pas ik een strikt persoonlijke aanpak toe bij het opstellen van een voedingsplan. Je kunt rekenen op mijn persoonlijke begeleiding en coaching.

Ik werk veel met recreatieve sportmannen en -vrouwen (yogi’s, gewichtheffers, fietsers, hardlopers) en met vegetarische sporters van alle leeftijden.

Tijdens de intake meet ik je lichaamssamenstelling, bespreek ik je prestatie- en voedingsdoelen en maak ik een plan met daarin een gepersonaliseerd voorbeeldmenu.

Schroom niet om contact met mij op te nemen over mijn manier van werken, of maak direct een afspraak.

Orthomoleculaire therapie

Meer informatie

Ik ben gecertificeerd orthomoleculair therapeut en lid van de Nederlandse Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG) en het Netwerk van Orthomoleculaire Diëtisten (NOD). Mijn consulten worden – als erkende alternatieve therapie – vergoed door de zorgverzekeraars.

In mijn werkwijze combineer ik de principes van de orthomoleculaire therapie – gericht op het voorkomen en behandelen van ziektes door het (aan het lichaam) toevoegen van optimale hoeveelheden natuurlijke stoffen – met vereisten die kunnen voortvloeien uit iemands persoonlijke situatie.

‘Natuurlijk’ is het sleutelbegrip. De natuur verschaft ons alles wat we nodig hebben om gezond te blijven. Echter, de tegenwoordige manier van leven en de frequente consumptie van voedingsarme maaltijden kunnen tot tekorten leiden die onze gezondheid aantasten. Gebrek aan energie, verminderde weerstand, angst, een slechte huid, chronische hoofdpijn, migraine, prikkelbare darmen, het kunnen allemaal signalen zijn die wijzen op een verstoorde voedingsbalans. Het terugvinden van die balans is het hoofddoel van de orthomoleculaire therapie.

In mijn werk kijk ik naar het totale beeld en niet alleen naar de afzonderlijke klachten. Ik maak een persoonlijk plan voor jou met een individueel menu en selecteer de juiste natuurlijke supplementen indien nodig.

Een consult, wat mag je daarvan verwachten?

De intake duurt een uur. We bespreken je gezondheid, klachten en doelen. Daarna maak ik een plan van aanpak voor je en een individuele lijst met voedingssupplementen (indien nodig) welke jou helpen je doelen te bereiken. Tijdens dat eerste consult maak ik een schatting van het aantal en de duur van de vervolgconsulten.

Voedingsadvies voor hartpatiënten

Meer informatie

Hartaandoeningen en de complicaties hiervan zijn mijn specialisaties. De meeste hart patiënten hebben namelijk niet één doel, maar meerdere. U kunt bij mij terecht als u wilt afvallen en/ of als uw cholesterol/triglyceriden, bloeddruk, of bloedsuiker omlaag moet.

Ik maak een analyse van uw huidige voedingspatroon om samen met u stap voor stap naar een betere en gezondere levensstijl te werken. Het voedingsadvies wordt op maat voor u gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met individuele omstandigheden en wensen. U kunt rekenen op begeleiding en steun voor zolang het nodig is.

Ik heb een vruchtbaar samenwerking met Cardiologie Amsterdam in Amsterdam-Noord. U kunt me daar op dinsdag middag en vrijdag ochtend vinden. Uiteraard kunt u een afspraak maken met mij ook in mijn eigen praktijk.

De behandelwijze: wat kunt u verwachten?
Het eerste gesprek duurt één uur. U wordt gewogen op de professionele weegschaal en ik stel u vragen met betrekking tot uw gezondheidssituatie, eetgewoontes, klachten en doelen. Vervolgens maak ik een advies op maat en een uitgebreid plan van aanpak voor u, waarmee u aan de slag gaat.

Vervolgconsulten duren 15-30 minuten, het aantal en de frequentie daarvan zijn afhankelijk van de complexiteit van uw persoonlijke situatie. Als u uw doel (deels)heeft bereikt, vinden kortere controle momenten slechts enkel keer per jaar plaats.